ТОВ “Хопштайнер Україна” що на Житомирщині займається вирощуванням і переробкою хмелю. На підприємстві повідомили, що планують розширити лінійку сортів хмелю – як вітчизняних, так і імпортних, та збільшити кількість врожаю.
Про це в інтерв’ю виданню The Ukrainian Farmer розповів директор компанії Микола Михайлов.
“Я все ще сподіваюся, що ми зможемо переконати корпорації, які мають пивоварні заводи в Україні, працювати на українському хмелю, – додав він. – Щоб задовільнити їхні вимоги, ми висадили імпортні сорти, яких в Україні раніше не було”.
На його думку переконливим агрументом для корпорацій має стати той факт, що якість українського та імпортного хмелю однакова, а от ціна на вітчизняний хміль для них буде економічно привабливою.
“Серед українських пивних заводів немає жодного, який мав би свої хмільники. Більшість з них завозять сировину з США та Німеччини, – підкреслив Микола Михайлов.
За матеріалами УкрАгроКонсалт

Ніщо так не прикрашає наш агросектор, як блондинки 🙂