Незабаром космічні місії стануть набагато довшими, адже американці винайшли спосіб вирощувати їжу у космосі. Щоб зрозуміти, як рослини реагують на мікрогравітацію, NASA провела ряд цікавих випробувань. Їх результати виявилися багатообіцяючими.

Зокрема, місія NASA Veg-03 направляла на перевірку посадкове обладнання Yeggie, що керує освітленням і харчуванням космічного саду.

Цей експеримент передбачав тестування продуктивності системи розподілу води з різноманітними процедурами, які застосовувалися при вирощуванні салату ромен в рамках випробування Veg-01.

NASA повідомило, що членам екіпажу на борту Міжнародної космічної станції вдалося зібрати кілька овочів, включаючи японську капусту мізуну, червоний салат ромен і капусту Токіо-Бекана. Наразі космонавти працюють одночасно з двома установками Veggie.

В майбутньому очікується, що механізм плантації надасть необхідну інформацію для місій і доведе, що рослини в космосі – це реальність.

За матеріалами hsbnoticias.com 

 

Читайте також: Редактирование генов, наука о данных. О чем еще говорили на WORLD FOOD PRIZE

Олег Сергеев

Щасливим є той, хто може розгледіти красу у звичайнісіньких речах, там де інші нічого не бачать! Все – прекрасне, досить лише вміти придивитися (Каміль Пісарро)

Відповісти

Введіть свій коментар!
Вкажіть, будь ласка, своє їм'я