Наталія на фермі равликів працює рік. Жінка показує, як вона визначає, чи достатньо виріс молюск. 

«Равлик, у якого мушля ще не закотилася – це значить, що він ще не достиг. А якщо мушля закотилася і тверда – це значить що він вже готовий. Вони вже достигли до того моменту, коли їх збирають і везуть на переробку. Варити, чистити і продавати», – каже Наталія Положишникова, працює на фермерському господарстві «Равлик-2016»

Щодня працівники ферми відбирають готових равликів. Збирають по 8-10 відер. Достигають м’якуни до кінця літа.  «Удень їх немає, тому що вони сплять. Уся активність починається вночі. Як сонце сідає, вони з-під щитів вилазять на них. А так вони весь час живуть під щитами»,- говорить Юлія Корецька, працює на фермерському господарстві «Равлик-2016».

Перед експортом равликів висушують. Після цього вони впадають в  анабіоз. В такому стані їх переправляють мішками закордон. Ось такі вони в нас вилуплюються. У нас є лоточки і в кожному їх до півтори тисячі. (00:18-39) Ось таких маленьких. Одному равлику, щоб він виріс, потрібно від чотирьох до п’яти місяців. Тоді він буде повноцінним і зможе давати ікру», – каже Юлія Корецька, працює на фермерському господарстві «Равлик-2016».

На фермі є кілька видів равликів. Це – «Максима» та «Мюллер».  «Мюллер» – вони менші розміром. М’ясо в них відрізняється від «Максими». В них воно біле, в «Максими» – чорне. Це вважається більшим делікатесом. Воно смачніше. Ось бачите, як піниться. Це йому не подобається, що я взяла його в руки», – розповідаєЮлія Корецька, працює на фермерському господарстві «Равлик-2016».

200 грамів равликів виду «Максима» коштують 240-250 гривень. М’якуни ж виду «Мюллер» на 150 гривень дорожчі. Ферму равликів заснували три роки тому. Розводити молюсків починали з однієї тонни. Цьогоріч планують зібрати щонайменше 50 тонн.

ЛТАВА

Александра Ильченко

Ніщо так не прикрашає наш агросектор, як блондинки 🙂

Відповісти

Введіть свій коментар!
Вкажіть, будь ласка, своє їм'я