Зараз в Україні таку олійну культуру як сафлор вирощують лише дві області – Херсонська і Запорізька.

Про це повідомили в Інституті олійних культур НААН України.

Водночас, як зауважують науковці, сафлор є дуже перспективною нішевою культурою.

Сафлорова олія має дуже високу харчову цінність. За смаковими якостями вона нагадує соняшникову олію і позбавлена специфічного запаху.

Сьогодні найбільшими експортерами є Росія (44% світового експорту), Казахстан (15,7%), Індія (14,4%) і Нідерланди (10,1%).

Основними імпортерами є Туреччина (30%), Китай (20%), Швейцарія і  Бельгія.

AgroTimes

Александра Ильченко

Ніщо так не прикрашає наш агросектор, як блондинки 🙂

Відповісти

Введіть свій коментар!
Вкажіть, будь ласка, своє їм'я