За минулий 2017 рік українські виробники круп зменшили об’єми виробництва на 2,5%, ніж у 2016 році. Усього за звітний рік в Україні виробили 328,5 тисяч тонн круп.

Як інформує «УкрАгроКонсалт», у структурі круп найбільше зниження виробництва відзначається у крупи рисової ‒ на 56% ‒ до 11 тисяч тонн. Виробництво крупи ячної в 2017 році скоротилося на 18,4% (до 8,18 тисяч тонн), кукурудзяної ‒ на 17,1% (до 52,65 тисяч тонн), перлової ‒ на 15,4% (до 7, 92 тисяч тонн), пшоняної ‒ на 7% (до 18,22 тисяч тонн).

Зростанням у 2017 році відзначається лише виробництво гречки та вівсянки. За підсумками року виробництво крупи гречаної в Україні збільшилася на 1,3% (до 54,51 тисяч тонн), а вівсяної ‒ на 52,6% (до 5,51 тисяч тонн).

Серед областей України зростання виробництва круп відзначається в Одеській, Дніпропетровській, Чернігівський і Тернопільській областях. Помітно скоротилося їх виробництво у Херсонській, Черкаській, Хмельницькій, Кіровоградській, Сумській та Харківській областях.

Нагадаємо, у 2016 році виробництво круп в Україні вперше збільшилося із 2013 року.

Читайте також: «Кернел» – крупнейший переработчик подсолнечника за сентябрь-июль

UA GROUP

Ми – журналісти, які працюють на аграріїв, а не навпаки.

Долучайтесь до нашої дружної команди, до колективу думаючих людей.

Приєднуйтесь до UA Group Media!

Відповісти

Введіть свій коментар!
Вкажіть, будь ласка, своє їм'я